in

Nog maar een teaser van de Mercedes-AMG One

Aangezien de Mercedes-AMG ONE al meer dan één jaar vertraging heeft opgelopen, gooit de fabrikant uit Stuttgart er nog maar een teaser uit om de aandacht vast te houden.

De korte, 30 seconden durende video toont de ONE op het circuit in zijn inmiddels bekende zilver en rood gecamoufleerde kleurstelling. Mercedes noemt haar hypercar “unmeasured, unrivaled, unreal”,  doelend op de unieke krachtbron die achterin de ONE ligt.

Voor het geval je het bent vergeten, de AMG ONE maakt gebruik van een aandrijflijn die is gebaseerd op de Mercedes F1 W06 uit 2015. Het is een 1,6-liter V6 met turbocharger en vier elektromotoren die gezamenlijk meer dan 1.000 pk moet leveren. Er zijn nog steeds geen definitieve cijfers, maar sommigen zeggen dat de krachtbron goed is voor bijna 1.200 pk.

Slechts 275 exemplaren zullen er worden gebouwd voor $2,7 miljoen per stuk, en ze zijn allemaal al lang verkocht. Het geduld van de eigenaren wordt dus flink op de proef gesteld, maar als de hypercar dit jaar eindelijk geleverd wordt kunnen ze er minstens 50.000 kilometer mee rijden. Daarna moet de motor namelijk gereviseerd worden.

Video: Teaser van de Mercedes-AMG One

Nog maar een teaser van de Mercedes-AMG One

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *