in

Onboard Mick Schumacher tijdens eerste puntenfinish in F1

Na 31 Formule 1-races heeft Mick Schumacher eindelijk zijn eerste punten behaald in de koningsklasse. De 23-jarige zoon van de zevenvoudige ‘weltmeister’ was er dit seizoen al een paar keer dicht bij, maar in Groot-Brittannië sleepte Mick 4 belangrijke punten binnen.

De Duitse-coureur van Haas F1 had zijn vizier gericht op nog twee extra punten, maar daarvoor moest hij wel Max Verstappen passeren. De Red Bull-coureur kampte weliswaar met een gehavende RB18, maar was allerminst van plan om zijn zevende positie op te geven. Schumacher plaatste tweemaal een aanval, maar Verstappen verdedigde zijn positie zoals we dat gewend zijn van hem.

Desondanks was Mick door het dolle met zijn achtste positie. Eindelijk is de nulscore weggepoetst en de druk op de Haas-coureur, die 12 punten minder heeft dan teamgenoot Magnussen, wat afgenomen.

Video: Onboard Mick Schumacher tijdens eerste puntenfinish in F1

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video