in

Op de Rollenbank – Audi S5 Quattro

Ondanks zijn nieuwe kenteken is deze Audi S5 Quattro al bijna 10 jaar oud. Hij is namelijk geïmporteerd uit Denemarken en vandaar de nieuwe kentekenplaat. Gertjan de Bruin kocht de sportback een kleine 4 maanden geleden en heeft er inmiddels 7.000 km meer gereden.

De geblazen V6-motor zou 333 pk en 440 Nm koppel moeten hebben volgens fabrieksopgave. Gertjan heeft de motor laten “walnut blasten” om de inlaat en kleppen te ontdoen van koolstofafzetting. Hij is dan ook benieuwd of de S5 Quattro hierdoor zijn fabrieksopgave haalt op de rollenbank bij Beek Auto Racing.

Dat is helaas niet het geval. Als je liever eerst de meting bekijkt moet je dat nu doen, want hieronder volgt een reactie van Gertjan over het probleem met de Audi.

“Na de opnames bij de garage laten diagnosostiseren, bleek dat de watergekoelde intercoolers niet meer juist werkten (vervuiling). Inlaat temperatuur werd veel te hoog (bijna 100 graden) en daardoor kneep de motor hem. Na reparatie rijdt hij weer zoals het hoort! Ik ben blij dat het probleem gevonden en gerepareerd is! Het is dus toch de S5 333pk versie :)” 

Video: Op de Rollenbank – Audi S5 Quattro

Op de Rollenbank – Audi S5 Quattro

Wat vond je van deze video?

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.