in

Petrolicious – 1956 Porsche 356A Speedster

De Porsche 356 komt hier vaker voorbij dan je wellicht zou verwachten van een 50 jaar oud model. De 356 is echter enorm populair bij Petrolicous, zij filmde eerder al een 356B Speedster en zelfs een 356C met een miljoen mijl op de teller.

De 356 was de eerste productieauto van Porsche en had een ‘less is more’ filosofie. De 800 kilogram zware auto werd veel gebruikt in de racerij en dat is precies hoe deze Porsche 356A een groot deel van zijn vroege leven doorbracht. Op circuits rondom Connecticut won de auto diverse races en zelfs het E -Production Championship in 1963. Het merendeel van de eerste 50.000 mijl werden gemaakt op circuits.

Hoewel de Porsche 356A slechts over 60 pk beschikt veroorzaakt hij een adrenaline rush omdat hij zo puur en licht is aldus eigenaar Jon Warshawsky. “Op B-wegen voelt de auto als een racemachine, je hebt het gevoel dat de auto op een circuit thuis hoort.” Hoewel de auto er nu prachtig uit ziet was dit zeker niet altijd het geval toen Jon de auto vond, de racerij had duidelijk zijn tol geëist van deze 356A. Maar die racegeschiedenis is juist wat de auto zo interessant maakt, en dat verhaal vertelt Jon in onderstaande video.

Video – Porsche 356A Speedster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR kiest voor F1 kwalificatie format

NASCAR kiest voor F1 kwalificatie format

Enorme RS5 Drift is bijna perfect

Enorme RS5 Drift is bijna perfect