Tags: Range Rover

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition krijgt 550 pk

Land Rover’s Special Vehicle Operations heeft mogen knutselen aan een Range Rover Velar en het resultaat is de Velar SVAutobiography Dynamic Edition.

De SVAutobiography Dynamic Edition wordt door Land Rover omschreven als “het toppunt in de Velar line-up” en bevat de grootste motor die de fabrikant in huis heeft: een 5.0-liter supercharged V8 die 550 pk produceert. Als gevolg hiervan is dit de snelste Velar tot nu toe, nul naar honderd kilometer per uur gaat in 4,5 seconden en de topsnelheid is afgesteld op 274 km/h.

Uiteraard zorgt zo’n krachtige V8-motor ervoor dat andere componenten ook aangepast moeten worden. Zo zijn de remmen en ophanging aangepast, evenals de instellingen voor aandrijflijn en veiligheidssystemen. Hierdoor behoudt de Verlar zijn dynamische rijeigenschappen, zowel op het asfalt als off-road.

Het uiterlijk heeft ook een opfrisbeurt gekregen, met een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten, een nieuwe grille, side skirts, een nieuwe achterbumper met vier geïntegreerde uitlaatpijpen en standaard 21-inch lichtmetalen velgen. Optioneel is 22-inch ook mogelijk.

Zoals je kunt voorstellen is het interieur niet achtergebleven. Dubbel gestikt, geperforeerd en gewatteerd Windsor-leer, een sportstuur met aluminium flippers, sportpedalen, voorstoelen met massagefuncties, een 12,3-inch Interactive Display en optioneel kunnen klanten ook nog een carbon fiber package aanvinken.

De Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition gaat €171.760 kosten en is slechts één jaar leverbaar. Wellicht verschijnt daarna de SVR-uitvoering van de Velar.

Video: Range Rover Velar SVAutobiography

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition krijgt 550 pk

Geen reacties op "Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition krijgt 550 pk"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *