in

Sebastien Loeb gaat naar de 2012 X Games

Onze held en een van de beste coureurs aller tijden, Sebastien Loeb, gaat naar de 2012 X Games in Los Angeles om deel te nemen aan het Rallycross evenement. Sebastien Loeb werd uitgedaagd door Travis Pastrana om mee te doen aan de X Games, zonder Loeb zou het Rallycross veld volgens Pastrana niet compleet zijn.

Gister verscheen er een video op YouTube waarin Sebastien Loeb aangeeft de uitdaging aan te willen gaan met onder andere Travis Pastrana, Ken Block, Tanner Foust, Marcus Gronholm en Brian Deegan. Niet de minste namen, des te gaver is het dat Loeb mee doet. Hij zal gaan rijden met de Citroen DS3 XL (X Games + Loeb) met een 2.0 liter motor die 545 pk produceert en 590 nm koppel. De achtvoudig wereldkampioen heeft alles te verliezen maar is een coureur in hart en nieren. Zo reed hij al eens de 24 uur van Le Mans en won hij onlangs nog een Porsche GT3 Cup race.

Hoewel Sebastien Loeb nooit heeft gereden in het Global Rallycross Championship is hij volgens velen de grote favoriet voor de overwinning. Het zou toch wat zijn, achtvoudig world rally champion en dan ook nog een Gold X Game Medal. Wij zullen ervoor zorgen dat de beelden hier bij Autostrada.TV te bekijken zijn.

Video: Sebastien Loeb gaat naar de 2012 X Games

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gaat de Bugatti Veyron Super Sport voor het Ring Record?

Gaat de Bugatti Veyron Super Sport voor het Ring Record?

Extreme Hillclimb

Extreme Hillclimb