in

Sky Sports analyseert de lekke banden van Mercedes

Beide Mercedes-coureurs kregen in de slotfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië te maken met een lekke linker voorband. Maar waar Lewis Hamilton de race nog wist te winnen, viel Valtteri Bottas terug naar de 11e positie.

De Finse coureur had de pech dat hij zijn lekke band kreeg aan het begin van de ronde, toen hij net de pitsstraat gepasseerd was. Bottas moest dus 5,8 kilometer afleggen met de lekke band en vervolgens een stop maken voor een nieuwe set banden.

Lewis Hamilton had het geluk dat zijn linker voorband pas in de laatste ronde kapot ging. Een pitstop maken was dus niet nodig en hij hoefde nog ‘maar’ een half rondje te rijden. Met een voorsprong van dik 30 seconden had hij genoeg marge om de overwinning binnen te slepen.

Sky Sports-analisten Anthony Davidson en Karun Chandhok bespreken in deze video de lekke banden van Mercedes en hoe Hamilton alsnog de Grand Prix wist te winnen.

Video: Sky Sports analyseert de lekke banden van Mercedes

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Eyy it's too fucking late now

Kimi naar engineer: “Eyy it’s too fucking late now”

5 dingen die je niet hoort te doen met een Rolls-Royce Ghost

5 dingen die je niet hoort te doen met een Rolls-Royce Ghost