in

Sky Sports en Michael Masi analyseren race-incidenten in GP Italië

De wedstrijdleiding had tijdens de Grand Prix van Italië haar handen vol. Vettel, Stroll, Albon en Raikkonen kregen een straf vanwege uiteenlopende redenen. Daarnaast kreeg Leclerc een waarschuwing voor ‘moving under braking’ ten opzichte van Hamilton, maar geen straf. Vooral deze beslissing riep bij een flink aantal fans de nodige vragen op. Waarom kreeg Leclerc geen straf, terwijl Verstappen vorig jaar 5 seconden straf kreeg voor een vergelijkbare situatie?

FIA Race Director Michael Masi, de opvolger van de plotseling overleden Charlie Whiting, heeft bij Sky Sports tekst en uitleg gegeven. Samen met Anthony Davidson besprak hij de verschillende incidenten tijdens de Grand Prix van Italië.

Het belangrijkste verschil ten opzichte van de beslissing van vorig jaar, is dat er geen contact was tussen Leclerc en Hamilton. Daarnaast hanteert de FIA sinds het incident in Canada een zogenaamd ‘let them race’ beleid.

Video: Sky Sports en Michael Masi analyseren race-incidenten

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Reactie van Max Verstappen na Grand Prix van Italië

Reactie van Max Verstappen na Grand Prix van Italië

Mario Kart F1-editie van Italiaanse Grand Prix

Mario Kart F1-edit van Italiaanse Grand Prix