in

V8 Supercars 2012 – Winton Motor Raceway Highlights

Jamie Whincup heeft voor de vierde keer in zijn carrière het V8 Supercars kampioenschap gewonnen. De Team Vodafone-coureur won de eerste race op de Winton Motor Raceway en werd in de tweede race 3e.

Triple Eight Team Vodafone behaalde op zaterdag in het Australische Winton wederom een dubbeloverwinning. De pole-position ging echter naar Ford Performance Racing coureur Mark Winterbottom maar bij de start nam Whincup al direct de leiding. Deze stond de leiding vervolgens niet meer  af om zijn 64e V8 Supercars overwinning binnen te slepen, terwijl teamgenoot Graig Lowndes knap tweede werd ondanks dat hij zich als 15e gekwalificeerd had.

De titel kon Jamie Whincup hierna eigenlijk niet meer ontgaan, zelfs een “drive-through” voor doordraaiende wielen tijdens een pitstop kon polesitter Jamie Whincup zondag niet van zijn vierde V8 Supercartitel weerhouden. De Team Vodafone coureur viel hierdoor terug naar de 22e plek maar reed vervolgens een schitterende inhaalrace die hem toch nog de derde plek en de titel opleverde!
Ford Performance Racing coureur Mark Winterbottom eindigde weliswaar als tweede, achter Graig Lowndes, maar kan tijdens het laatste raceweekend in Sydney het gat niet meer overbruggen. Graig Lowndes boekte overigens zijn 88e V8 Supercars overwinning, en dat met startnummer 888.

In de 28 races die er dit seizoen gereden zijn stond er na iedere race minimaal één Triple Eight Team Vodafone coureur op het podium, daarnaast hebben ze de laatste 5 jaar het V8 Supercars kampioenschap 4 keer gewonnen. Terecht kampioen en absoluut het team to beat in 2013 voor Ford en Nissan.