in

V8 Supercars 2013 – Gold Coast 600 Highlights – Podium Bleekemolen

Twee weken na de Bathurst 1000 is de ‘Gold Coast 600’ het derde en afsluitende evenement van de Endurance Cup binnen het V8 Supercars kampioenschap. Het krappe stratencircuit aan de kust van Surfers Paradise zorgde voor een veelbewogen race die vol crashes zat. Het stratencircuit is omgeven met betonnen muren en de lange rechte stukken worden onderbroken door chicanes, chicanes met enorm hoge curbstones. Foutjes worden dus direct afgestraft en resulteren in flink wat schade.

Jeroen Bleekemolen reed voor de derde keer met Shane van Gisbergen in de VIP Petfoods-Holden Commodore van Tekno Autosports. De Nederlander nam de eerste stint van de 102 ronden tellende race voor zijn rekening en reed zelfs even aan de leiding alvorens het stuur over te geven aan de Nieuw-Zeelander. Die reed de race uit en kwam als tweede over de streep, 8 seconden achter winnaars Lowndes/Luff. Het toch al indrukwekkende palmares van Bleekemolen wordt dus uitgebreid met een V8 Supercars podium.

De tweede race van de Gold Coast 600 eindigde met een crash voor het duo Bleekemolen/van Gisbergen. Een goede klassering had er wederom ingezeten maar van Gisbergen klapte vol op Scott Pye. De LD Motorsport-coureur verloor bij het uitkomen van de pits, op koude banden, de controle over zijn bolide en crashte met de muur. Shane van Gisbergen zat op de eerste rij, kon nergens naartoe en klapte daardoor vol op de auto van Pye. De race werd gewonnen door polesitters Dave Reynolds & Dean Canto in de Bottle-O Ford Falcon. Daar hadden ze overigens wel de uitschakeling van James Courtney voor nodig, die lag eerste maar ging rechtdoor in de chicane en brak diens stuurkolom.

De Pirtek Enduro Cup gaat naar Graig Lowndes en teamgenoot Warren Luff, zij wonnen de titel door twee van de vier endurance races te winnen. Bekijk hieronder de highlights van de Gold Coast 600 met voornamelijk een hoop crashes.

Race 30 Highlights

Race 31 Highlights

V8 Supercars 2013 – Gold Coast 600 Highlights – Podium Bleekemolen

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *