in

Vettel geeft fout toe en biedt Verstappen excuses aan

Sebastian Vettel werd door de stewards als schuldige aangewezen voor de crash met Verstappen in de 37e ronde van de Britse Grand Prix. De Duitser kreeg 10 strafseconden en twee punten op zijn licentie, wat zijn totaal op zes stuks brengt.

Direct na de race liep Vettel naar de cockpit van Verstappen toe om de Nederlander zijn excuses aan te bieden. Ook in het interview wat de Ferrari-coureur na afloop had met Sky Sports gaf hij zijn fout toe.

Tot op heden is 2019 nog niet het jaar van Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen maakte cruciale fouten in Bahrein en Canada, en laat nu ook in de Britse Grand Prix waardevolle punten liggen door achterop Verstappen te botsen. Dat mag een coureur met zo veel ervaring niet overkomen.

In het klassement staat Vettel vijfde, 100 punten achter op Lewis Hamilton en 3 punten voor op nieuwbakken teamgenoot Charles Leclerc.

Video: Vettel biedt Verstappen excuses aan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sky Sports analyseert duels Ferrari vs Red Bull

Sky Sports analyseert duels Ferrari vs Max Verstappen tijdens Britse GP

IndyCar 2019 - Toronto Highlights

IndyCar 2019 – Toronto Highlights