in

Volkswagen ID.R begonnen met voorbereiding op Nürburgring

Een dag na de wereldpremière van de nieuwe Volkswagen ID. R voor de Nürburgring, heeft Romain Dumas zijn eerste ronden gereden op de beroemde Noordlus in de volledig elektrische raceauto.

Op het 20,8 kilometer lange circuit voltooide de Fransman een uitgebreid testprogramma, met twee alternatieve ID. R chassis’ om optimaal gebruik te maken van de beschikbare tijd. Volkswagen heeft voordat men naar de Eifel afreisde al uitgebreide computersimulaties gedaan, deze test runs zijn een laatste check voor het afstellen van de ophanging en het vinden van de ideale compound.

De ID. R voor de Nürburgring Nordschleife is in grote lijnen hetzelfde als de versie op Pikes Peak. De ingenieurs hebben wel de aerodynamica iets geoptimaliseerd voor het circuit door een voorspoiler, vloer en achtervleugel te creëren met minder downforce. Er is ook een Drag Reduction-systeem dat de downforce met nog eens 20 procent verlaagt op de rechte stukken.

Volkswagen Motorsport bereidt zich voor op een aanval op het elektrische ronderecord van de Nio EP9, van 6:45.90 minuten. De verwachting is dat dit ronderecord aan flarden wordt gereden, aangezien een straatlegale 911 GT2 RS MR al sneller is. De echte vraag is dan ook, hoe dicht komt men in de buurt van het allersnelste rondje ooit van de 919 Hybrid Evo?

Video: Volkswagen I.D.R voorbereiding op Nürburgring

Volkswagen ID.R begonnen met voorbereiding op Nürburgring

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 19 =