in

WRC 2019 – Rally Sweden Highlights

Toyota heeft haar eerste winst in het World Rally Championship van 2019 te pakken. De tweede ronde van het kampioenschap werd gewonnen door Ott Tänak en navigator Martin Järveoja in een Toyota Yaris WRC.

Bijna alle coureurs die aanspraak maakten op de overwinningen gingen op vrijdag of zaterdag in de fout. Ogier, Latvala, Suninen, alle drie kwamen ze vast te zitten in een sneeuwduin. Tänak maakte geen fouten en domineerde het hele rallyweekend. De coureur uit Estland had bij het ingaan van de laatste dag in Zweden een voorsprong van 30 seconden, die hij op de laatste dag nog eens uitbouwde tot 53 seconden.

Met de behaalde winst is Tänak voor de eerste keer in zijn carrière leider van het klassement. De 31-jarige rallyrijder uit Estland won de laatste etappe van de Rally van Zweden, de zogeheten Power Stage, en wist op die manier het maximaal aantal punten te behalen. Citroën-coureur Esapekka Lappi bleef Neuville net voor, de Belg moest genoegen nemen met de derde plaats in de Rally van Zweden en staat 7 punten achter Tänak in het klassement.