in

WTCC 2015 – Paul Ricard Highlights

Op de asfvaltvlakte van Paul Ricard, ook wel Le Castellet genoemd, werden races 13 en 14 van het World Touring Car Championship verreden. Spannend is het vooraan allang niet meer want je weet dat er sowieso een Citroën gaat winnen, de vraag is alleen nog welke van de vier. Sebastien Loeb won de eerste race voor merkgenoten Yvan Muller, José-María López en Ma Qing Hua. De tweede race werd gewonnen door klassementsleider José María Lopez voor Norbert Michelisz, Ma Qing Hua en Yvan Muller.

Gelukkig doen er ook nog drie Nederlanders mee, die moeten namelijk vechten voor wat ze waard zijn en dat levert in ieder geval wat actie op. In de eerste race scoorde Jaap van Lagen één puntje met een tiende plek, hij hield Tom Coronel en Rickard Rydell net achter zich in een gevecht tot aan de finishstreep. Nick Catsburg kon vanwege technische problemen helaas niet van start gaan.

De tweede race wist Tom Coronel zich knap naar voren te vechten van een dertiende startplek, hij eindigde als zevende op de bumper van Hugo Valente. De Nederlandse Lada-coureurs eindigde net buiten de punten, op de elfde en twaalfde positie.