in

Zie hoe de Bentley Continental GT een Pikes Peak record verbreekt

Bentley heeft de onboard video van de Pikes Peak Hillclimb uitgebracht, waarin we zien hoe Rhys Millen een Continental GT in 10 minuten en 18,488 seconden naar de top stuurt. Hiermee werd de Bentley Continental GT de snelste productieauto in de geschiedenis van de Pikes Peak International Hill Climb, waarbij het vorige record van de Bentayga met 8.4 seconden werd verbroken.

De auto met startnummer 100 op de deuren, vanwege het 100-jarig bestaan van Bentley, is een W12-model met een 6.0-liter twin turbo, goed voor 626 pk en een koppel van 900 Nm. Dankzij permanente vierwielaandrijving en een snelle achttraps automaat met dubbele koppeling is de nieuwe Continental GT in staat om in 3,6 seconden naar 100 kilometer per uur te sprinten.

De auto waarmee het Britse merk deelnam aan Pikes Peak was voorzien van een rolkooi, een brandblussysteem en een set racestoelen met zes-punts harnassen, om voor de hand liggende veiligheidsredenen mocht de Bentley het ravijn in vliegen.

Video: Bentley Continental GT Pikes Peak record

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 930 Lanzante

Porsche 930 Turbo van Lanzante heeft echte F1-motor achterin

Audi R8 LMS GT2

Zie de Audi R8 LMS GT2 in actie