in

Formule Super in de regen op Nordschleife

Als je naar de Nürburgring gaat zijn er diverse mogelijkheden om auto’s te huren, waaronder een Formule Super. Voor 999,- euro rijdt je één rondje op de Nordschleife en drie rondjes op het Grand Prix circuit, in treintjesvorm wel te verstaan. Dat betekent dat er een instructeur voorop rijdt en jij erachteraan kachelt. Nee, dan is het veel leuker om te zien hoe Andreas Gülden, hoofd-instructeur van de Nürburgring Driving Academy, zelf op pad gaat met een Formule Super op een natte Nordschleife.

De Formule Super is vergelijkbaar met een Formule BMW, hij heeft een 1200cc viercilinder benzinemotor welke 140 pk levert bij 8.200 tpm. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde sequentiële versnellingsbak van Hewland. De raceauto heeft een gewicht van 465 kilogram, zonder bestuurder.

Het is geweldig om te zien hoe Andreas met de Formule Super over de Nordschleife drift en glibbert. Daar kun je alleen maar respect voor hebben, zijn ‘Bridge to Gantry’ tijd op een drijfnatte baan met werkzaamheden is 9:53 minuten. Deze video werd oorspronkelijk geplaatst in 2011 maar heeft een opfrisbeurt gekregen van ons.

Video: Formule Super in de regen op Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Jenson Button blikt terug op 15 jaar Formule 1

Jenson Button blikt terug op 15 jaar Formule 1

Corvette kan vuurspuwen

Corvette C6 kan ook aardig vuurspuwen