in

Garage 54 verwijdert laklaag met een laser

Garage 54 wilde weten hoeveel kilogram aan lak er op een Lada zit en dus besloten ze dit te onderzoeken. Eerst werd Lada gewogen, 666 kg, en vervolgens werd alle lak verwijderd met behulp van een Lazerbuzz T-1532.

Deze Lazerbuzz T-1532  is een gespecialiseerde oplossing voor metaalstrippen. Het verwijdert roest en verf, zonder het metaal te beschadigen of aan te tasten. Het apparaat heeft een vermogen van 1.5 kW en werkt op standaard 220V met een stroom verbruik van 6500w.

Het is een langdurige klus maar de laser doet uitstekend werk en verwijdert zelfs verf in moeilijk bereikbare hoeken. Als de buitenzijde van de carrosserie volledig gestript is, gaat Vlad verder met de onderkant en binnenkant van de Lada.

Nadat alle verf is gestript wordt de Lada opnieuw gewogen en komen we erachter dat er meer verf op zit dan je zou denken. Het resultaat zie je in onderstaande video van Garage 54.

Video: Garage 54 verwijdert laklaag met een laser

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
1150 pk Audi RS4 B7

Deze 1150 pk Audi RS4 B7 wil wel vooruit

Drie Brabus-modellen in een dragrace

Drie Brabus-modellen in een dragrace