in

Gordon Murray T50 racet tegen Mercedes-AMG One

De ongelooflijk luide Gordon Murray Automotive T50 was aanwezig bij het 10-jarig jubileum van de Supercar Owners Circle. Tijdens deze bijeenkomst van de zeer exclusieve autoclub nam hij het op tegen verschillende hypercars in een dragrace, waaronder de Mercedes-AMG One.

In een dragrace tussen twee hypercars als de Gordon Murray T50 en de Mercedes-AMG One, is er sprake van een gevecht tussen twee technologische meesterwerken. De Gordon Murray T50, geïnspireerd door de legendarische McLaren F1, heeft een atmosferische 3.9-liter V12-motor die 654 pk levert. De auto weegt slechts 986 kg en heeft daardoor een zeer goede pk gewichtsverhouding.

De Mercedes-AMG One daarentegen is een hybride krachtpatser die een Formule 1-motor heeft: een 1.6-liter V6 turbomotor gekoppeld aan vier elektromotoren, goed voor meer dan 1000 pk. Met zijn geavanceerde aandrijflijn en vierwielaandrijving weegt de Mercedes-AMG One ongeveer 1695 kg, wat ruim 700 kg(!) meer is dan de GMA T50.

In een dragrace heeft de AMG One het voordeel van vierwielaandrijving en elektrische boost voor snelle acceleratie, terwijl de T50 vertrouwt op een lager gewicht en atmosferische kracht voor een lineaire snelheidstoename. In de video hieronder zie je de dragrace tussen de twee exclusieve hypercars, en nog een race tegen een Aventador SVJ,

Video: Gordon Murray T50 racet tegen Mercedes-AMG One

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Lamborghini Temerario zonder camouflage op de Nürburgring

Lamborghini Temerario zonder camouflage op de Nürburgring

Dodge Durango Hellcat Nurburgring

Onboard een 900 pk Dodge Durango Hellcat op de ‘Ring