in

Nieuwe Corvette ZR1 in actie op de Nürburgring

De 2025 Corvette ZR1 werd in juli groots onthuld en liet een lange lijst met indrukwekkende specificaties zien. Maar zelfs nu de nieuwe ZR1 officieel onthuld is, gaat de ontwikkeling op de Nürburgring door. Carspotter Jeroen filmde de C8 Corvette ZR1 op het beruchte circuit in Duitsland tijdens testwerkzaamheden. Zal de ZR1 ook een aanval doen op de ronderecord van de Mercedes-AMG One?

De nieuwe C8 Corvette ZR1 is een krachtpatser met een 5.5-liter LT7 V8-motor met twee turbo’s, goed voor 1.079 pk en 1.122 Nm koppel. Daarmee is de Corvette ZR1 de krachtigste Chevrolet ooit gebouwd! De auto sprint van 0 naar 100 km/h in ongeveer 2,5 seconden en heeft een topsnelheid van meer dan 345 km/u. Met het optionele aerodynamische pakket genereert de supercar tot 544 kg aan downforce. Het drooggewicht ligt rond de 1.665 kg, dat is tegenwoordig aardig licht aangezien de meeste auto’s een accupakket hebben wat de auto zwaar maakt.

Op dit moment heeft Chevrolet nog geen officiële Nürburgring-rondetijd vrijgegeven voor de nieuwe Corvette ZR1. Er wordt gespeculeerd dat de ZR1 in staat zal zijn om de rondetijd van onder de 7 minuten te realiseren. Dit zou het de eerste Amerikaanse productieauto maken die deze barrière doorbreekt. De vraag is alleen, gaat Chevrolet ooit een rondetijd vrijgeven?

Video: Nieuwe Corvette ZR1 in actie op de Nürburgring

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Porsche Cayenne

Deze Porsche Cayenne drift met 530 pk op de achterwielen

Porsche 996 Turbo by RUF tikt 335 kmh aan

Porsche 996 Turbo by RUF tikt 335 km/h aan