in

Wat gebeurt er als je bij 192 km/h aan een elektronisch handrem trekt?

In een auto met een mechanische handrem denkt (bijna) niemand eraan om bij 192 kilometer per uur aan de hendel te trekken. Als het mechanisme goed werkt blokkeren de achterwielen namelijk direct, dat is handig als je een drift initieert maar verder moet je er op hoge snelheid gewoon vanaf blijven.

Tegenwoordig zijn steeds meer auto’s echter uitgerust met een elektronische handrem. Dit systeem werkt niet met een handremkabel maar met een elektrische bediening door een knop. Op de remklauw van een auto met elektrische handrem is een elektrische motor geplaatst die bij inschakeling van de handrem de remblokken tegen de schijf drukt. Je kunt dus als bestuurder niet meer zelf de remkracht bepalen.

Chris Harris en Rory Reid wilde wel eens weten wat er zou gebeuren als je bij 192 km/h aan een elektronisch handrem trekt, en of je nog wel een handrembocht kunt maken?

Video: Elektronische handrem testen in een Golf R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Suzuki Jimny Crashtest

Nieuwe Suzuki Jimny scoort maar 3 sterren in NCAP Crashtest

Track-Battle-Ford GT vs 911 GT2 RS vs AMG GT R vs Exige Cup

Track Battle: Ford GT vs 911 GT2 RS vs AMG GT R vs Exige Cup