in

2021 Mercedes AMG G550 4×4² bezoekt de ‘Ring

Onlangs werd een 2021 Mercedes AMG G550 4×4²-prototype gespot op de Nürburgring. De opvolger van de G500 4×4² is duidelijk uit zijn comfortzone op het beroemde circuit, maar het is grappig om te zien.

De nieuwe hardcore 4×4²-variant van de G-Klasse werd in september gespot tijdens tests op hoogte in de Alpen en is nu te zien in de Groene Hel. In de video kunnen we zien hoe dit logge apparaat door de dorpen rondom het circuit toert en vervolgens met piepende banden en een flinke hellingshoek over de Nürburgring rijdt.

De auto is aan de voor- en achterkant gecamoufleerd en heeft enorm uitgeklopte wielkasten en de rijhoogte van een monstertruck. De grille aan de voorkant heeft grotere inlaten in vergelijking met de standaard G-Klasse en aan de achterkant is de achterbumper nu voorzien van een metalen opstapje en een reservewiel.

De nieuwe G550 4×4² zal aangedreven worden door de bekende 4.0-liter twin-turbo V8-motor, maar de vermogensopgave is nog niet bekend. Hij zal in ieder geval krachtiger zijn dan zijn 422 pk sterke voorganger. Naar verwachting wordt deze brute off-road SUV eind dit jaar gepresenteerd.

Video: 2021 Mercedes AMG G550 4×4² bezoekt de ‘Ring

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ford Mustang Hoonicorn vs McLaren Senna

Mustang Hoonicorn V2 vs McLaren Senna

Dodge Charger spint publiek in na meeting

Dodge Charger spint publiek in na meeting