in

Beste SUV’s voor off-road avonturen: robuuste en betrouwbare keuzes

Wil je graag een potje modderhappen, dan moet je daarvoor wel de juiste auto hebben. In Nederland kun je met een beetje SUV wel wat onverharde paden pakken, maar wil je zeker weten dat je auto klaar is voor een grote uitdaging, dan moet je er een kiezen uit de beste SUV’s in het onderstaande lijstje.

Jeep Wrangler
Modder zit bij de Jeep Wrangler in het bloed. Als spirituele opvolger van de Willys MB kan deze terreinwagen moeiteloos offroaden. Je hoeft maar een blik op de Wrangler te werpen om te begrijpen dat deze gebouwd is voor het serieuze bikkelwerk. Met zijn ladderchassis, starre assen, vierwielaandrijving en vele verstevigingen weet hij menig obstakel te trotseren. Bovendien kun je de pret vergroten door het dak, de deuren en de voorruit eraf te halen.

Land Rover Defender
De Land Rover Defender staat bekend als een uiterst stoere en functionele terreinwagen. In 2020 gaat de Britse autofabrikant nog een stapje verder, door zijn belangrijkste model voor het eerst sinds 1983 in het nieuw te steken. De Defender is ditmaal niet alleen zeer capabel, maar ook bijzonder modern.

Slimme technologieën ondersteunen de bestuurder bij het maximale uit hun 4×4 te halen. De Defender is verkrijgbaar in een variatie aan uitvoeringen: naast de driedeurs ‘90’ en vijfdeurs ‘110’ is daar nog de verlengde ‘130’ die zeer ruim is en plaats biedt aan acht volwassenen.

Mercedes-Benz G-Klasse
De Mercedes-Benz G-Klasse is mede dankzij social media de droomauto van menig ‘influencer’, maar vergis je niet in de eindeloze kwaliteiten van de Geländewagen. Het design is inmiddels wat opgeschoond voor de camera’s, onderhuids schuilt het bekende ladderchassis. Mercedes-Benz heeft niet stilgezeten bij de ontwikkeling van de meest recente generatie.

De G-Klasse profiteert van onafhankelijke ophanging, drie sperdifferentiëlen, een elektronisch tractiesysteem en behoorlijke bodemvrijheid. Een diverse range aan krachtige motoren maakt het een van de aantrekkelijkste spelers op de markt.

Suzuki Jimny
De Suzuki Jimny is als een speelgoedauto die tot levensgroot formaat is gewenst. Zijn relatief lage prijs is een reflectie van zijn karakter: het is een soort stuk gereedschap, bedoeld om zonder blikken of blozen gebruikt te worden. Dat de Jimny gemaakt is voor onverharde wegen merk je aan zijn weinig verfijnde karakter.

Een ritje op de snelweg is geen plezier, maar de Jimny doet op dat vlak nauwelijks onder voor sommige andere auto’s in deze lijst. Hij is zeer authentiek en zal je keer op keer een glimlach bezorgen. Zoals het een ware Suzuki betaamt, is de Jimny bijzonder robuust, zeer betrouwbaar en heeft-ie een relatief laag verbruik. 

Toyota Land Cruiser
De Toyota Land Cruiser wordt dankzij zijn reputatie nagenoeg onverwoestbaar te zijn, gezien als een van de beste SUV’s ter wereld. Decennia oude (rijdende) exemplaren zijn in alle uithoeken van de wereld te vinden. Je kunt de gekste uitdagingen voor de Land Cruiser verzinnen of hij weet ze te trotseren.

De robuuste doorzetter is ondertussen aan zijn vijfde generatie toe en ziet er strakker uit dan ooit tevoren. Het retrodesign is een welkome knipoog naar het verleden, terwijl in de cabine een oase van luxe materialen en high-tech is te vinden.

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Alle generaties van de Volkswagen Golf R in een dragrace

Alle generaties van de Volkswagen Golf R in een dragrace