in

Chevrolet Corvette ZR1 haalt topsnelheid van 375 km/h

De nieuwe Chevrolet Corvette ZR1 die onlangs gespot werd op de Nürburgring Nordschleife was niet alleen in de Eifel aan het testen, maar bezocht ook de oval van het Papenburg testcentrum. Daar werd de topsnelheid getest van de 1.079 pk sterke C8 ZR1 en die bleek hoger dan verwacht.

In een video gedeeld door Genral Motors is te zien hoe de nieuwste ZR1 over twee runs een gemiddelde topsnelheid bereikt van 373 kilometer per uur. Achter het stuur zat de grote baas zelf, GM-president Mark Reuss, die een passagier aan boord had die tijdens de rit de data in realtime analyseerde.

Chevrolet gebruikte een standaard ZR1 die iedereen straks bij dealer kan kopen. Geen speciale trucs, gewichtsreductie of andere exotische aanpassingen. Gewoon een standaard chassis met het koolstofvezel aeropakket en aluminium wielen omwikkeld met Michelin Pilot Sport 4S-rubber.

Volgens Chevrolet is de ZR1 de snelste auto onder de $1 miljoen, oftewel als je sneller wilt gaan heb je een hypercar nodig. Hoewel er nog geen officiële prijs bekendgemaakt is voor de nieuwe Corvette ZR1, zal deze naar verwachting rond de $180.000 kosten in de VS.

Video: Chevrolet Corvette ZR1 haalt topsnelheid van 375 km/h

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Dit maakt het gebruik van een busje anders dan dat van een personenwagen

De nieuwe Ferrari F80 nader bekeken

De nieuwe Ferrari F80 nader bekeken