in

De 10 Grootste Elektrische SUV’s van 2024

Als we schrijven over elektrische auto’s dan draait het vaak om het vermogen en de actieradius. Maar ditmaal snijden we een ander onderwerp aan, het formaat. Auto’s worden al jaren steeds groter en elektrische auto’s vormen daar geen uitzondering op. De vraag naar ruime, milieuvriendelijke voertuigen groeit en fabrikanten hebben hierop ingespeeld met indrukwekkende modellen. Daarom hebben we in dit artikel de 10 grootste elektrische SUV’s van 2024 op een rij gezet.

Hongqi E-HS9 Met een lengte van maar liefst 5209 mm is de Hongqi E-HS9 de grootste elektrische SUV op de markt. Deze Chinese gigant biedt plaats aan 7 personen en hoewel de fabrikant in Nederland niet bekend is, heeft het in China een serieuze reputatie als leverancier van auto’s voor overheidsfunctionarissen.

Volvo EX90 De Volvo EX90 volgt met een lengte van 5037 mm op de tweede plaats en is eveneens een 7 persoons auto. Deze Zweedse schoonheid combineert het typische Scandinavische design met innovatieve veiligheidsfuncties, zoals we gewend zijn van Volvo.

Tesla Model X Tesla’s Model X is al jaren een pionier op het gebied van elektrische voertuigen. Met een lengte van 5036 mm en 7 zitplaatsen biedt hij niet alleen ruimte, maar beschikt ook over indrukwekkende prestaties. We hebben de Model X menig supercar zien afdrogen op de dragstrip

Kia EV9 De Kia EV9, met een lengte van 5012 mm op plek vier in deze lijst, biedt een flexibele zitconfiguratie voor 6 tot 7 passagiers. Dit nieuwe model van Kia staat bekend om zijn futuristische design en uitgebreide technologische voorzieningen. De EV9 is ontworpen om zowel op de weg als off-road te presteren volgens de Koreaanse fabrikant, al betwijfelen of kopers echt off-road gaan met de EV9.

BMW iX De BMW iX is met zijn 4953 de eerste elektrische SUV in deze lijst die korter is dan 5 meter. Dit model biedt plaats aan 5 passagiers en is uitgerust met BMW’s nieuwste rijhulpsystemen en connectiviteit. De iX combineert luxe met duurzame prestaties, wat hem tot een populaire keuze maakt onder liefhebbers van premium voertuigen.

Audi Q8 e-tron De Audi Q8 e-tron is de eerste auto in deze lijst waarvan ook een benzineversie op de markt is. De Q8 is namelijk niet specifiek als EV ontworpen. In deze lijst staat de SUC op de zesde plek met een lengte van 4910 mm. De Audi biedt plaats aan 5 passagiers en staat bekend om zijn verfijnde design en hoogwaardige afwerking.

XPeng G9 De XPeng G9 is wederom een SUV van Chinese makelij.  De Xpeng G9 is een 4,89 meter lange SUV die plek biedt aan vijf inzittenden. Deze SUV is volgepropt met alles wat Xpeng te bieden heeft, ‘bomvol opties’ zoals ze op Marktplaats dan schrijven.

BYD Tang De BYD Tang is de enige SUV korter dan vijf meter (4870mm) die plaats biedt aan 7 personen. Deze elektrische SUV combineert dus praktische bruikbaarheid met luxe en technologische hoogstandjes. Het facelift-model van deze grootste BYD in Nederland is sinds kort verkrijgbaar bij de dealers.

Mercedes-Benz EQE SUV De Mercedes-Benz EQE SUV is 4863 mm lang en biedt plaats aan 5 passagiers. Mercedes staat bekend om zijn luxe en de EQE SUV stelt daarin niet teleur. Dit model biedt een elegante mix van comfort en prestaties, maar wel tegen een prijs. De EQE SUV heeft een vanafprijs van 83.000 euro.

Jaguar I-Pace De laatste elektrische SUV in deze lijst is de Jaguar I-Pace, met een lengte van 4682 mm. Het is een wat ouder model wat geïntroduceerd werd in 2018, maar nog altijd een stijlvolle SUV met een tijdloos design. Deze Britse SUV combineert luxe met een dynamische rijervaring voor vijf inzittenden.

Dat was het, de 10 Grootste Elektrische SUV’s van 2024 op een rij! Een bont gezelschap van enorme voertuigen uit China, Europa en Amerika. Ben je op zoek naar een grote, elektrische gezinsauto, of reis je gewoon graag met heel veel ruimte om je heen, dan moet er ongetwijfeld een SUV in deze lijst staan die aan je wensen voldoet.

 

author avatar
Max Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Nieuwe Audi RS3 Nurburgring lap

Nieuwe Audi RS3 klokt Nürburgring in 7:33.1 min

BYD Yangwang U9 Prototype Test op de Nürburgring

BYD Yangwang U9 Prototype Test op de Nürburgring