in

De Bugatti Tourbillon is een 1800 pk V16 hybride

De Bugatti Chiron-vervanger is eindelijk onthuld! Maak kennis met de Bugatti Tourbillon! Mat Watson is namens CarWow naar Frankrijk gevlogen om deze geheel nieuwe hypercar van dichtbij te leren kennen. Hij krijgt daar een rondleiding van Bugatti’s nieuwe CEO, Mate Rimac!

Volgens Bugatti is het ontwerp compleet nieuw en is de auto van de grond af aan opnieuw ontworpen, zonder enige verwijzing naar de Chiron. Daar denken wij toch anders over, want er zijn behoorlijk wat verwijzingen zoals de hoefijzervormige grille en de tweekleurige C-vorm. Aan de achterkant bevindt zich een absoluut enorme diffuser, gekoppeld aan een enorme lichtbalk waarin de merknaam is ingebouwd. Langs de zijkant blijft de klassieke Chiron-vorm behouden, terwijl er aan de voorkant verschillende ventilatieopeningen zijn, waaronder ‘vliegende spatborden’ die lucht onder de koplampen en langs de zijkant van de auto leiden.

In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft de Bugatti Tourbillon geen W16-turbomotor, maar een atmosferische 8,3-liter V16, ontwikkeld in samenwerking met Cosworth. Deze produceert op zichzelf 1000 pk, maar in combinatie met drie elektromotoren heeft de hypercar een gecombineerd systeemvermogen van 1800 pk. Hierdoor kan de Tourbillon in minder dan 2 seconden naar 100 km/h accelereren en hij heeft een topsnelheid van 447 km/h.

Als Mat in de cabine van de Bugatti Tourbillon stapt zien we ongekende luxe en absoluut geen plastic. Er zijn nergens zichtbare schermen, hoewel er een klein scherm uit het dashboard tevoorschijn komt om telefoon data en de camerabeelden voor de achteruitrijcamera te tonen. Bovendien is er geen digitaal bestuurdersdisplay: het hele instrumentenpaneel is analoog, waarbij de versnellingen volledig zichtbaar zijn. Deze worden omlijst door een prachtig stuurwiel dat eromheen draait. Al met al ziet het er adembenemend uit!

Alles bij elkaar komt de Tourbillon op €3.800.000 ex belastingen.

Video: De Bugatti Tourbillon nader bekeken

author avatar
Max Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Charles Leclerc's Ferrari Daytona SP3

Charles Leclerc’s Ferrari Daytona SP3

1300 pk BMW E30 M3 is terug op de Hillclimb

1300 pk BMW E30 M3 is terug op de Hillclimb