in

De NILU 27 hypercar heeft een handgeschakelde 6.5-liter V12

Sasha Selipanov heeft als ontwerper gewerkt aan de Lamborghini Huracán, Bugatti Chiron en een aantal Koenigseggs. Zijn volgende project? Het creëren van een eigen hypercar: de NILU 27.

Dit buitenaardse wonder is een monster met een koolstofvezel kuip en een atmosferische 6,5-liter V12-motor die gekoppeld is aan handgeschakelde versnellingsbak. De twaalfcilinder is afkomstig van Lamborghini en verder ontwikkeld door het Nieuw-Zeelandse Hartley Engines. Het vermogen bedraagt 1.085 pk bij 11.000 tpm en wordt enkel op de achterwielen geleverd. Het maximum koppel bedraagt 860 Nm.

De NILU 27 moet je te allen tijde een ongefilterde aanval op al je zintuigen geven, iets wat Sasha Selipanov samenvat als de “holy shit-factor“. De hypercar is in alle opzichten waanzinnig uitgesproken, van de open achterkant waarin je de ophanging, het motorblok en de enorme diffuser kunt zien tot aan het spartaanse interieur met gated shifter.

Kortom, dit is er een voor de puristen met ontzettend veel geld. De NILU 27 wordt officieel onthuld op Pebble Beach en in totaal worden er 54 exemplaren geproduceerd. Journalist Jethro Bovingdon mocht de hypercar alvast voor de officiële onthulling bekijken.

Video: NILU 27

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Drie Brabus-modellen in een dragrace

Drie Brabus-modellen in een dragrace

Wat je wilt weten over schadevrije jaren