in

De Opel Manta 400 is een Group B-homologatiespecial

De Opel Manta 400 werd gebouwd als een homologatiespecial om deel te nemen aan Group B-rally, maar tegen de tijd dat hij klaar was, had de rest van het veld dingen als turbo’s en vierwielaandrijving. De Opel Manta 400 had geen van beide.

De Manta 400 mocht dan geen technisch wonder zijn, met zijn brede wielkasten en flinke achtervleugel had de Opel wel een sportief uiterlijk. Met een hoogtoerige 2,4-liter viercilinder en achterwielaandrijving is het een leuke auto om te rijden volgens journalist Henry Catchpole, al is 144 pk wat weinig voor een homologatiespecial.

Deze specifieke Manta 400 is behoorlijk speciaal, het is een van de 60 met van die brede wielkasten en een van de slechts 11 in zilver geverfd (de rest was wit). Deze Opel is in de loop van de tijd ook omgebouwd van left hand drive naar right hand drive.

Hij is misschien niet zo wild als een Audi Quattro of Lancia Delta S4, maar de Opel Manta 400 is toch een legende. Zie hieronder waarom.

Video: Opel Manta 400 Review

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sky Sports analyseert Lewis vs Max

Sky Sports analyseert duel Lewis vs Max in GP Monaco

Indy 500 Highlights

IndyCar 2019 – Indy 500 Highlights