in

Deze Porsche Cayenne drift met 530 pk op de achterwielen

Meestal zijn driftauto’s gebaseerd op sportwagens en heel af en toe op hatchbacks en sedans. Maar zelden zien we een professionele driftauto gebaseerd op een grote en zware SUV, zoals deze Porsche Cayenne.

De eigenaar van deze Cayenne kocht de SUV met een opgeblazen motor en dus deed hij wat iedereen zou doen, een LS-swap. De Porsche maakt nu gebruik van een 6,0-liter LS2 V8 die is voorzien van een supercharger. Hij produceert 530 pk op de achterwielen en is gekoppeld aan de transmissie van een BMW E92 335i. De Cayenne maakt gebruik van de originele Porsche aandrijfsassen en differentieel, die gek genoeg nog heel blijven ook onder al het geweld.

De ophanging en het hele subframe hebben de SUV met ruim 18 cm verlaagd, wat betekent dat de onderkant van de Porsche nu veel dichter bij het asfalt ligt. Achter de 22-inch wielen schuilen nieuwe Wilwood-remmen.

Fotograaf Larry Chen kreeg onlangs de kans om de waanzinnige SUV te bekijken tijdens het Gridlife-evenement in Lime Rock Park en was erg enthousiast over deze bijzondere driftauto.

Video: Porsche Cayenne drift met 530 pk op de achterwielen

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi RS6 GT Review

Audi RS6 GT Review

Corvette ZR1 Nurburgring

Nieuwe Corvette ZR1 in actie op de Nürburgring