in

Flexlease: de slimme keuze voor bedrijven die wendbaarheid en zekerheid willen combineren

Een auto leasen zonder langdurige verplichtingen? Flexlease maakt het mogelijk! Of je nu extra mobiliteit nodig hebt voor tijdelijke projecten, te maken hebt met seizoenspieken, of een wisselend personeelsbestand hebt – met flexlease bepaal je zelf de spelregels. Liever na een jaar overstappen op een andere auto of het contract stoppen? Ook dat is geen probleem. In dit artikel ontdek je precies wat flexlease inhoudt en waarom het misschien wel dé oplossing is voor jouw bedrijf. Lees snel verder!

Wat is flexlease?

Bij traditionele leasecontracten zit je vaak jarenlang vast, maar flexlease biedt juist de vrijheid om wendbaar te blijven. Je leaset een auto voor 12 tot 36 maanden, met de optie om na een jaar kosteloos op te zeggen. Zo combineer je de zekerheid van leasen met de flexibiliteit die past bij veranderende omstandigheden. Onderhoud, verzekering, bandenservice en pechhulp zijn inbegrepen, en alleen meer gereden kilometers worden doorbelast. Dankzij deze transparantie en flexibiliteit is flexlease ideaal voor bedrijven met tijdelijke projecten of een wisselend wagenpark.

Verschil tussen short- en flexlease

Maar wat is precies het verschil tussen shortlease en flexlease? Beide opties bieden een kortere looptijd dan traditionele leasevormen, maar er zijn wel degelijk verschillen. Bij shortlease lease je een auto voor minimaal 30 dagen tot maximaal 12 maanden. Flexlease gaat nog een stap verder: het combineert de korte looptijd van shortlease met de voordelen van een langdurig contract, zoals lagere tarieven en ruimere keuze aan voertuigen. Daarom is flexlease ideaal als je de auto langer dan een jaar nodig hebt, maar toch flexibiliteit wilt behouden.

Is shortlease iets voor jou?

  • Bedrijven met tijdelijke projecten: Als je weet dat je voor een bepaalde periode extra auto’s nodig hebt, biedt flexlease een uitkomst. Na afloop van het project kun je zonder kosten opzeggen.
  • Ondernemingen met een wisselend personeelsbestand: Bij bedrijven waar medewerkers vaak in- en uitstromen, bijvoorbeeld bij detachering of uitzendbureaus, biedt flexlease de nodige flexibiliteit.
  • Start-ups en scale-ups: Voor jonge bedrijven is het vaak lastig om ver vooruit te plannen. Flexlease zorgt ervoor dat zij hun mobiliteit kunnen aanpassen aan hun groei.

Flexibele mobiliteit voor elke behoefte

Met flexlease krijg je de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke tarieven een breed scala aan voertuigen te leasen, van compacte stadsauto’s tot ruime gezinswagens. De keuze is misschien iets beperkter dan bij reguliere lease, maar biedt genoeg variatie voor verschillende zakelijke mobiliteitsbehoeften. Flexlease bewijst dat flexibiliteit en zekerheid prima samen kunnen gaan. Het is een perfecte keuze voor bedrijven die snel moeten kunnen schakelen zonder financiële verrassingen.

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Een Lexus LFA met straight pipe uitlaat is een doodzonde

Een Lexus LFA met straight pipe uitlaat is een doodzonde

Wat hadden Verstappen, Norris, Horner en Stella te zeggen over US GP

Wat hadden Verstappen, Norris, Horner en Stella te zeggen over US GP