in

GMA T.50S gilt het uit op de Goodwood Hillclimb

In een spectaculaire rit over de beroemde Goodwood Hillclimb, bestuurt Dario Franchitti de GMA T.50S. Dit gillende monster, ontworpen door Gordon Murray Automotive, is een hypercar circuitauto als geen ander. Met een vermogen van 730 pk uit een 3,9-liter V12-motor van Cosworth, heeft de T.50S een sprint van 0-100 km/h in huis van slechts 2,7 seconden en een topsnelheid van rond de 330 km/h.

Wat deze auto echt uitzonderlijk maakt, is het gewicht van slechts 852 kg, wat bijdraagt aan zijn wendbaarheid en acceleratie. De aerodynamische kenmerken van de GMA T.50S zijn eveneens baanbrekend, met een gigantische achtervleugel en een centraal geplaatste ventilator die de hoeveelheid downforce maximaliseert tot 1500 kg. Deze ventilator, geïnspireerd door de iconische Brabham BT46B F1-auto, creëert een Venturi-effect dat de auto aan het asfalt zuigt, wat zorgt voor ongeëvenaarde grip in bochten.

Voorafgaand aan het Goodwood-debuut kondigde Gordon Murray Automotive aan dat de 24 exemplaren van de T.50s elk een unieke chassisnaam zullen hebben, gekoppeld aan een Grand Prix-overwinning behaald door een door Murray ontworpen Formule 1-auto. De T.50s kost 3,1 miljoen Britse ponden en alle exemplaren zijn al gereserveerd.

De rit van Franchitti over de Goodwood Hillclimb is op de limiet en het gejank van de Cosworth V12-motor bij 12.000 toeren per minuut is ongekend. Dit is een video die je moet zien!

Video: GMA T.50S gilt het uit op de Goodwood Hillclimb

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
2025 Ford Mustang GTD voluit over Goodwood Hillclimb

2025 Ford Mustang GTD voluit over Goodwood Hillclimb

Nieuwe BMW M5 oogt log en loeizwaar op Goodwood

Nieuwe BMW M5 oogt log en loeizwaar op Goodwood