in

Goedkoop een auto huren: 5 tips!

Wil je voordelig een auto huren? Er zijn dan een paar handige dingen om in gedachten te houden. Ga je een auto huren Malaga, Spanje, Nederland of in de VS; dat maakt niet uit.  Een auto huren is vaak snel gepiept, maar er is een enorme keuze aan verschillende auto’s en verhuurbedrijven. Soms lijkt een aanbieding heel goedkoop, maar na een nadere blik op de voorwaarden zie je opeens een aantal verborgen kosten. Wil jij de beste deal vinden en goedkoop een auto huren? Hier zijn een aantal tips!

Boek een all-in huurpakket

Een grote verrassing bij het ophalen van een huurauto kunnen de onverwachte kosten zijn die je ter plekke aantreft. Extra verzekeringen of kosten om je eigen risico te verlagen kunnen je trip onverwacht veel duurder maken. Je wilt deze onaangename verrassingen natuurlijk vermijden, maar hoe doe je dat? Kies gewoon voor een all-in huurpakket. Hiermee zijn alle nodige verzekeringen al inbegrepen. Op die manier ontloop je ongewenste extra kosten of verkopers die je iets extra’s proberen te verkopen. Als je alles van tevoren regelt, voorkom je stress en bespaar je uiteindelijk geld.

Vergelijk prijzen bij verschillende ophaallocaties

Ook de locatie waar je je huurauto ophaalt kan flink schelen in de kosten. Ga je een auto huren? Dan is het vaak goedkoper om je auto in het stadscentrum op te halen in plaats van op het vliegveld. Dit kan tot wel 20% schelen. Als je de auto pas later in je reis nodig hebt, loont het om hem op te halen zodra je in de stad bent. Maar als je direct een auto nodig hebt, kijk dan eens naar verhuurlocaties net buiten het vliegveld. Deze aanbieders hebben vaak lagere prijzen omdat ze geen dure kantoorruimtes op het vliegveld hoeven te huren.

Kijk eens naar de kosten van one-way huur

Plan je een roadtrip en wil je je auto ergens anders inleveren dan waar je hem hebt opgehaald? In dat geval kan one-way huur handig zijn. Let wel op, want sommige verhuurbedrijven rekenen hiervoor een extra toeslag. Dit noemen ze de zogenaamde one-way fee en die kan flink oplopen. Vaak is het goedkoper om de auto weer in te leveren op dezelfde plek waar je hem hebt opgehaald. Soms kun je besparen door je huurperiode iets te verlengen, waardoor de one-way fee komt te vervallen. Dit kan een handige manier zijn om de totale kosten te drukken.

Plan je ophaal- en inlevermoment slim

Het tijdstip waarop je je huurauto ophaalt en inlevert, kan een flinke invloed hebben op wat je betaalt. Verhuurbedrijven rekenen namelijk per 24 uur. Dit houdt in dat als je de auto een uur later terugbrengt dan je hem hebt opgehaald, je voor die extra uren de prijs van een hele dag moet betalen. Je kunt de auto daarom beter exact op hetzelfde tijdstip inleveren als toen je hem ophaalde. Zo bespaar je geld en maak je optimaal gebruik van je huurperiode.

Controleer extra kosten en toeslagen

Bovenop de basisprijs van je huurauto kunnen er allerlei extra kosten komen die je beter vooraf kunt checken. Denk aan kosten voor een extra bestuurder, het oversteken van landsgrenzen, jonge bestuurders onder de 25, of extra kilometers als je geen ongelimiteerde kilometers hebt. Door deze mogelijke extra kosten van tevoren te bekijken en waar mogelijk te vermijden, voorkom je onaangename verrassingen wanneer je de auto ophaalt. Het is ook een goed idee om na te gaan of deze extra’s al in de prijs inbegrepen zijn of dat je ze apart moet afrekenen.

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
MadMac 20B Rotor McLaren

De MadMac is een 3-rotor McLaren P1 GTR

Seat Ibiza crasht tijdens vluchtpoging voor politie

Seat Ibiza crasht tijdens vluchtpoging voor politie