in

Jon Olsson’s G500 4×4² heeft een dakje gekregen

YouTuber en voormalig Skiër Jon Olsson heeft zijn Mercedes-AMG G500 4×4² weer eens onder handen laten nemen. ‘Lord Hans the G‘ werd in november 2017 in ontvangst genomen door Olsson nadat Absolute Motors de verhoogde G-Klasse flink had aangepakt. Eenmaal aangekomen in Monaco bleek dat de off-roader te hoog was voor de parkeergarage en dus besloot Olsson het dak van zijn G500 4×4² zagen.

De dakloze G500 4×4² werd in juni 2018 geïntroduceerd door Olsson als ‘Safari Beach Cruiser’. De 4.0-liter bi-turbo V8-motor werd opgevoerd naar 780 pk en dankzij het Akrapovic uitlaatsysteem werden de inzittenden praktisch doof van het gebulder.

Niet veel later besloot de Zweed zijn dakloze G500 4×4² te koop te zetten voor €699.000,-. Helaas bleek de markt voor dakloze G-Klasses niet erg groot en kwamen er geen serieuze kopers op af, terwijl zijn Rolls-Royce en Huracán eerder snel verkocht werden. Daarop besloot Jon de auto opnieuw naar DTMobility te brengen voor wederom een aanpassing; een safari dakje. Hierdoor kan er ook bij slecht weer gereden worden met ‘Lord Hans the G’.

Afgezien van het dakje werd de V8-motor verder opgevoerd en zijn er nieuwe stoelen geplaatst, afkomstig uit de A45 AMG. De camouflage-wrap werd verwijderd en in plaats daarvan zitten er nu stickers op van Olsson’s kledingmerk C’est Normal.

Video: Jon Olsson’s G500 4×4² heeft een dakje gekregen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pickup Truck wil tegen McLaren sprinten

Pickup Truck wil tegen McLaren sprinten, ziet politie over het hoofd

McLaren Senna in de juiste kleuren

Deze McLaren Senna heeft de enige juiste kleuren