in

Nieuwe BMW M5 oogt log en loeizwaar op Goodwood

Tijdens het Goodwood Festival of Speed 2024 maakte de nieuwe BMW M5 zijn opwachting op de beroemde Goodwood Hillclimb. Dit markeert de eerste publieke verschijning van de zevende generatie van de iconische sport sedan, nu aangedreven door hybride technologie.

De nieuwe BMW M5 (G90) is uitgerust met een 4.4-liter twin-turbo V8-motor, die nu wordt ondersteund door een elektromotor. Dit hybride systeem levert een indrukwekkende gecombineerde output van 727 pk (534 kW) en een koppel van 1.001 Nm. Dit vermogen wordt verdeeld over alle vier de wielen via een achttraps automatische transmissie, wat resulteert in een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 3,5 seconden en een topsnelheid van 305 km/u met het Driver’s Package (standaard topsnelheid is 250 km/h).

Het gewicht van de nieuwe BMW M5 is aanzienlijk toegenomen, wat een veelbesproken punt is. Met een leeggewicht van 2.435 kg is deze M5 ongeveer 500 kg zwaarder dan zijn voorganger, de F90 M5 die ongeveer 1.950 kg woog. Deze gewichtstoename is grotendeels te wijten aan de toevoeging van de elektrische aandrijflijn en het accupakket, die een elektrische actieradius van 64 km mogelijk maakt​.

De BMW M5 is voorzien van geavanceerde technologieën zoals een Active M Differential, elektronisch aangestuurde dempers, achterwielbesturing en M Compound remmen, met als optie M Carbon keramische remmen. De bredere spoorbreedte en negatief camber op de voorwielen dragen bij aan een strakke wegligging​. Ondanks het hogere gewicht blijft de M5, volgens BMW, trouw aan zijn reputatie van uitstekende rijeigenschappen.

Echter, als we de G90 M5 hieronder in actie zien tijdens het Goodwood Festival of Speed oogt de sportauto toch behoorlijk zwaar en log. In de reacties bij de video wordt de nieuwe BMW volledig afgebrand, snap jij waarom als je de video bekijkt?

Video: Nieuwe BMW M5 oogt log en loeizwaar op Goodwood

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
GMA T.50S gilt het uit op de Goodwood Hillclimb

GMA T.50S gilt het uit op de Goodwood Hillclimb

Shadow MkI Can-Am toon brute kracht op Goodwood

Shadow MkI Can-Am toont brute kracht op Goodwood