in

Nieuwe Ferrari 12Cilindri gespot in Londen

De eerste Ferrari 12Cilindri is gearriveerd in Mayfair, Londen. Deze auto is een ode aan de atmosferische V12-motor en wordt aangestuurd door een 830 pk sterke twaalfcilinder met een inhoud van 6,5-liter en een redline van 9.500 tpm.

De Ferrari 12Cilindri is de opvolger van de 812 Superfast en bouwt voor op de traditie van GT’s met een dikke V12-motor onder de langgerekte motorkap. Zoals gezegd levert de V12 830 pk en 678 Nm, wat neerkomt op een vermogen van 128 pk per liter. Schakelen gaat door middel van een achttraps automaat met dubbele koppeling waardoor in slechts 2,9 seconden honderd kilometer per uur op de teller staat. Voluit moet de Ferrari 12Cilindri een topsnelheid van meer dan 340 km/h kunnen halen.

Een atmosferische twaalfcilinder is in deze tijd redelijk uniek met alle emissie- en geluidseisen. Ook Ferrari heeft concessies moeten doen, de 12Cilindri produceert nog maar 72 decibel. Maar daar kunnen Novitec, Akrapovic en andere uitlaatboeren vast iets aan doen.

Verwacht in deze video dus niet het gejank van een opwindende V12 te horen, want dat is niet aan de orde. Maar we kunnen de 395.000 euro kostende (ex btw, ex bpw) Ferrari 12Cilindri wel vanuit alle hoeken bekijken. Evenals de nog duurdere Spider-variant. Wat vinden jullie van de opvolger van de 812 Superfast?

Video: Nieuwe Ferrari 12Cilindri gespot in Londen

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Wat je wilt weten over schadevrije jaren

Onboard De Tomaso P72 op Spa-Francorchamps

Onboard De Tomaso P72 op Spa-Francorchamps