in

Nieuwe Singer Turbo gespot op de Nordschleife

Porsche viert dit jaar de 50e verjaardag van de 911 Turbo en Singer eert deze mijlpaal met vier nieuwe restomods. Het bedrijf uit Californië komt met een een coupé, een Targa een cabrio én een slantnose gebaseerd op de 930 met achterin een luchtgekoelde zescilinder boxermotor voorzien van twee turbochargers.

Volgens Singer beschikken de Turbo-modellen over 510 pk en wordt dat enkel op de achterwielen geleverd via een handgeschakelde zesversnellingsbak. Elektronische hulpmiddelen van Bosch moeten ervoor zorgen dat de kostbare Singer in het gareel blijft en niet plotseling richting de vangrail schiet.

Wat alle Turbo-modellen van Singer gemeen hebben, is een carrosserie van koolstofvezel die de originele look combineert met aanzienlijk verbrede wielkasten om plaats te maken voor moderne wielen met Michelin Pilot Sport 4S-banden. De productie van het model wordt beperkt tot slechts 70 exemplaren.

Video: Nieuwe Singer Turbo gespot op de Nordschleife

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Onboard De Tomaso P72 op Spa-Francorchamps

Onboard De Tomaso P72 op Spa-Francorchamps

Hyundai

Private lease blijft aan populariteit winnen onder consumenten