in

Porsche 9ff Turbo S kon niet op tijd stoppen na 365 km/h run

De 9ff Porsche 911 Turbo S Rocket van Paul Cars zagen we niet zo lang geleden nog een een snelheid behalen van 338 km/h in 800 meter. Een zeer indrukwekkende maar de auto kan nog veel harder, mits er voldoende ruimte is.

Om te zien hoe hard de 1.800 pk sterke 911 Turbo S daadwerkelijk kan, schreef Paul Cars de auto in voor een standing 2000 meter race. Jawel, 2 kilometer vol gas op een lege landingsbaan.

Zoals je in onderstaande video kunt zien behaalde de Porsche een snelheid van 365 kilometer per uur, ondanks een probleem met de vierde versnelling. Er diende zich echter al snel een ander probleem aan, er was slechts 530 meter aan remzone.

Om dit even in perspectief te zetten, de Koenigsegg Regera had 435,26 meter nodig om van 400 km/h af te remmen naar volledige stilstand. De Zweedse hypercar had dit dus net gehaald, maar een 9 jaar oude getunede Porsche 911 Turbo S beschikt niet over dezelfde remkracht.

Paul kon de 9ff Turbo S Rocket niet voldoende afremmen en maakte de fout niet op de motor af te remmen. Met een snelheid van 140 kilometer per uur ramde hij dwars door de hooibalen heen, waardoor de voorkant van de Porsche total loss werd gereden.

Paul beraamt zich nog op juridische stappen tegen de organisator schrijft hij op Instagram, wegens de te korte remzone. Dat zal een lastige zaak worden.

Video: Porsche 9ff Turbo kon niet op tijd stoppen

Porsche 9ff Turbo S kon niet op tijd stoppen na 365 km/h run

Wat vond je van deze video?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *