in

Romain Dumas gaat van P29 naar P3 tijdens Goodwood Revival

Romain Dumas was een ‘man on a mission’ in de St Mary’s Trophy tijdens de Goodwood Revival 2024. De tweevoudige winnaar van de 24 uur van Le Mans en Pikes Peak recordhouder startte helemaal achteraan in de enorme Ford Galaxie nadat hij de kwalificatie op vrijdag had gemist. Er stond Dumas dus een zware taak te wachten als hij de overwinning wilde behalen, maar de Fransman gaf 110%!

De 1963 Ford Galaxie met 7.0-liter V8-motor is een van de krachtigste raceauto’s in de St Mary’s Trophy, maar zeker niet de lichtste en dat maakt deze race zo interessant. In de St Mary’s Trophy strijden auto’s uit de jaren ’50 en ’60 tegen elkaar en meestal zijn dat grote Amerikanen met veel vermogen, zoals de Galaxie, Thunderbird en Mustang, tegen kleine Britse modellen als de Mini, Jaguar en Cortina.

Deze mix van auto’s zorgt voor heerlijke gevechten waarbij coureurs écht op de limiet rijden. Kijk maar naar onderstaande video van Romain Dumas in de Ford Galaxie waarin hij van P29 naar P3 rijdt.

Video: Romain Dumas gaat van P29 naar P3 tijdens Goodwood Revival

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #25

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #25

Misha test Ultima GTR op de Nürburgring

Misha test Ultima GTR op de Nürburgring