in

Heerlijk gevecht tussen Ford Galaxie en Lotus Cortina op Goodwood Revival

Tijdens de St Marys Trophy op Goodwood Revival vochten Romain Dumas en Andrew Jordan een verbeten gevecht uit om de vijfde positie. Dumas kon in de krachtige Ford Galaxie gemakkelijk voorblijven op de rechte stukken, maar in de bochten was Andrew Jordan met de Lotus Cortina veel sneller.

De Galaxie is een enorm gevaarte, maar Dumas maakte zijn Ford zo mogelijk nog breder. Iedere keer als Jordan langszij wilde komen met zijn Cortina sloot Dumas de deur en dat gevecht ging rondenlang zo door. Uiteindelijk wist de de kleine Brit de Amerikaanse tank te passeren en een kleine gaatje te slaan, maar wat moest Andrew Jordan er hard voor werken!

De onboard beelden zijn echt geweldig om naar te kijken, waar zie je tegenwoordig nou nog een coureur zo hard werken achter het stuur van een raceauto met drie pedalen? Nergens toch, behalve op Goodwood Revival!

Video: Ford Galaxie vs Lotus Cortina

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gecrashte Toyota Supra opgeknapt

Hoe een man zijn Toyota Supra crashte en weer opknapte

Sheena-monk-crash-Lamborghini-Super-Trofeo-Crash

Lamborghini Super Trofeo zonder remmen rechtdoor in Corkscrew