in

Onboard een 900 pk Dodge Durango Hellcat op de ‘Ring

Dat Misha overal instapt dat een stuur en vier wielen heeft is bekend. Maar een 900 pk sterke Dodge Durango Hellcat over de Nürburgring Nordschleife jagen moet zelfs voor Misha vrij uniek zijn. De enorme Amerikaanse SUV zien we zelden in Europa en al helemaal niet op de Groene Hel.

De inmiddels befaamde 6,2-liter Hemi-V8 met supercharger die we kennen als de Hellcat ligt voorin de Dodge Durango. Normaal gesproken goed voor 707 pk, maar deze eigenaar heeft wat dingen aangepast waardoor er nu 912 pk beschikbaar is! Verder is de SUV overigens standaard,, gewoon een shitload aan vermogen dat 2.500 kg mee moet zeulen. Net zoveel als de nieuwe M5 weegt trouwens.

Misha zit met een grote glimlach achter het stuur van de Durango Hellcat. Het gewicht speelt de Dodge parten in de bochten, maar zodra het stuur recht staat en het gaspedaal naar beneden kan is de acceleratie enorm.

Video: Onboard een 900 pk Dodge Durango Hellcat op de ‘Ring

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Gordon Murray T50 racet tegen Mercedes-AMG One

Gordon Murray T50 racet tegen Mercedes-AMG One