in

1.000 pk Dodge Durango Hellcat vs 682 pk Cadillac Escalade V

In de ene hoek staat een Cadillac Escalade V, in de andere hoek een Dodge Durango SRT Hellcat uitgerust met Hennessey’s ‘H1000′ upgrade. Deze oversized Amerikaanse SUV’s wegen respectievelijk 2800 en 2600 kg, maar gaan als de brandweer op de Pennzoil Proving Ground.

Het is logish dat de 1.000 pk sterke Dodge Durango Hellcat een stuk sneller is dan de 682 pk sterke Cadillac Escalade V. Hennessey Performance wil gewoon graag laten zien hoeveel verschil hun H1000 Upgrade pakket maakt. En eerlijk is eerlijk, de opgevoerde Durango is bloedsnel!

De lijst met aanpassingen aan de Durango H1000 is bijzonder lang en omvat een high-flow superchargersysteem, high-flow brandstofinjectoren, high-flow filtersysteem, nieuwe bougies, nieuwe thermostaat en een ECM- en TCM-kalibratie. Hoeveel de upgrade kost is niet bekend, maar Hennessey is dermate content met hun werk dat ze 3 jaar of 36.000 mijl garantie geven.

Video: 1.000 pk Dodge Durango vs 682 pk Cadillac Escalade V

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Max Verstappen leert driften in de RX-7 van Mad Mike

Max Verstappen leert driften in de RX-7 van Mad Mike

Olielekkage zorgt voor gecrashte BMW, Porsche en AMG op Nürburgring

Olielekkage zorgt voor gecrashte BMW, Porsche en AMG op Nürburgring