in

1.000 pk BMW M5 vs drie Rallycross-auto’s

Deze keer heeft CarWow een hele andere soort dragrace georganiseerd dan we gewend zijn. Van de vier deelnemers is er namelijk maar één straatauto, de andere drie zijn rallycross-auto’s.

Yianni én Mat zitten in de 1.000 pk sterke BMW M5 Competition van Evolve en naast hun staat er een Mini uit het World Rallycross Championship, een Ford Fiesta uit het British Rallycross Championship en een klassieke Ford RS200.

Geen van de rallycross-auto’s kan tippen aan het vermogen van de M5. Ze hebben alle drie een 2.0-liter viercilinder turbomotor met als belangrijkste concurrent de MINI, met 600 pk en 1.000 Nm koppel! De M5 heeft één groot nadeel ten opzichte van zijn concurrenten, hij weegt 2 bijna ton, terwijl alle drie de rallycrosswagens slechts 1.300 kg wegen!

In onderstaande video zien we 3 dragraces over 400 meter en twee remtesten vanaf 110 km/h. Kleine kanttekening, de rallycrosswagens zijn gelimiteerd qua topsnelheid en beschikken niet over ABS.

Video: 1.000 pk BMW M5 vs drie Rallycross-auto’s

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Trailler passeert de verhuiswagen die hem zou moeten slepen

Trailer passeert de verhuiswagen die hem zou moeten slepen

Mercedes-AMG GLE 63S Coupe krijgt lekke band bij 295 kmh

Mercedes-AMG GLE 63S Coupe krijgt lekke band bij 295 km/h