in

1.200 pk C63 AMG van GAD Motors is de snelste van Europa

Deze Mercedes-Benz C63 AMG coupé is getuned door GAD Motors. Deze auto zagen we een paar jaar geleden voor het eerst en toen had de Benz 1.080 pk, inmiddels levert de 5,5-liter V8 BiTurbo een verbluffende 1.200 pk!

De motor is afkomstig uit een E63 en daar is vervolgens veel aan gesleuteld door GAD Motors. De cilinderinhoud is vergroot tot 5,8-liter, er zijn GAD-zuigers en drijfstangen gemonteerd, GAD-krukas, sportluchtfilter, downpipe met sportkatalysator, grotere GAD-turbocompressor met GAD-compressorbehuizing, GAD watergekoelde intercooler, geoptimaliseerd GAD-brandstofsysteem, noem het maar op.

Om nog enigszins tractie te hebben wordt het vermogen niet enkel naar de achterwielen gestuurd, maar naar alle vier de wielen. Tijdens Race1000 behaalde de C63 AMG coupé van GAD Motors een topsnelheid van 302 km/h op de halve mijl. Dat betekent dat deze C63 nu de snelste C63 is van Europa, en hij staat te koop!

Op Mobile.de kun je de AMG vinden voor €79.999. Volgens de verkoper is vorig jaar de motor volledig vernieuwd, inclusief alle onderdelen van de motor. Sindsdien is er ongeveer 3.000 km mee gereden. Koopje?

Video: 1.200 pk C63 AMG is de snelste van Europa

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Reageer op deze video