in

1.200 pk Twin Turbo Diesel Ford F1 Truck

Scott Birdsall is de eigenaar van deze 1949 Ford F1 Pickup Truck, genaamd Old Smokey F1. Hij kocht de truck voor $225 met als doel de truck op te knappen en snel weer ter verkopen, maar dat liep anders.

Het chassis werd vervangen door een buizenframe en voorin werd een een moderne 5,9-liter Cummins-motor geplaatst. De dieselmotor is voorzien van twee turbo’s, een Industrial Injection Silver Bullet 66 mm turbo en een Big Brother Schwitzer Series 91 mm turbocharger. Er is zelfs een Nitrous Express diesel nitrous systeem om elke vorm van lag te verwijderen. Deze setup levert 1.200 pk en 2.711 Nm koppel, exclusief de 375 pk van het NOS.

Achter de motor hangt een Dodge 47RH viertraps automatische transmissie, opgewaardeerd met Suncoast Diesel-onderdelen om sequentieel schakelen mogelijk te maken. De 13″ remschijven zijn afkomstig van Wilwood en hebben zes zuigers aan de voorzijde en vier aan de achterzijde. Nodig om dit 1.660 kg zware gevaarte tot stilstand te brengen als hij 250 km/h rijdt.

In de eerste video hieronder zie je Old Smokey F1 in een korte promovideo, in de tweede video is Scott Birdsall op bezoek bij The Hoonigans en krijgen we alle details te zien van deze bijzondere creatie.

Video: Old Smokey F1

Old Smokey in detail

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Speedkore All Carbon GT350R

All Carbon Shelby GT350R is 225 kg lichter voor $70.000

Williams FW14B

Chandhok test een van de mooiste F1-auto’s ooit; Williams FW14B