in

1.300 pk Toyota MR2 racet tegen Hoonicorn V2

Dit seizoen van ‘Hoonicorn vs The World’ neemt Ken Blocks dochter Lia het op tegen enkele van de snelste auto’s ooit gemaakt. Nu gaat ze de strijd aan met ’s werelds snelste Toyota MR2, voorzien van een Honda K-serie motor, een enorme turbo en ontdaan van zoveel mogelijk gewicht.

De turbocharged K20-motor produceert naar schatting 1.300 pk aan de krukas. Het vermogen gaat via een sequentiële versnellingsbak naar de 26-inch dragrace achterbanden. Met een gewicht van ongeveer 1.040 kg inclusief de bestuurder, is deze Toyota MR2 ruim 300 kg lichter dan de Hoonicorn V2. De 100 pk extra die Block’s machine heeft zal het verschil niet maken.

Wat wel het verschil maakt, is de vierwielaandrijving van de Hoonicorn V2. Zoals we in eerdere races al zagen is het ontzettend lastig voor achterwielaandrijvers om grip te vinden op deze stoffige landingsbaan. De concurrentie kan simpelweg het vermogen niet kwijt en heeft alleen maar wielspin, terwijl de Hoonicorn uit de startblokken schiet.

Mocht er een derde seizoen komen van Hoonicorn vs The World’, zou een echte dragstrip de races een stuk spannender maken. Neemt niet weg natuurlijk dat die 1.400 pk sterke Mustang echt beestachtig snel is.

Video: 1.300 pk Toyota MR2 racet tegen Hoonicorn V2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Audi RS5 is een 830 pk sterke Driftmachine

Deze Audi RS5 is een 830 pk sterke Driftmachine

Cosworth maakte een 1-cilinder schaalmodel van hun F1 V10-motor

Cosworth maakte een 300cc 1-cilinder van hun F1 V10-motor