in

1.500 pk Lada Niva vs Audi RS3 & RS6

Of we hier nog van een Lada Niva kunnen spreken valt te betwijfelen, want het enige wat nog enigszins origineel is aan deze Niva is de koets. Al het andere is door VTG Warsaw vervangen, gemodificeerd of verwijderd.

Onder de kap van deze Lada ligt een 6.4-liter LS V8-motor met gesmede zuigers, drijfstangen en krukas. De achtcilinder is uitgerust met een Prescision PT91-turbolader, Turbosmart wastegate en blow-off valve en een FMIC intercooler. Op bio-ethanol E85 levert de motor naar het schijnt 1.500 pk, wat via een speciale 3-traps transmissie over alle vier de wielen verdeeld wordt.

Voor de volledige lijst met aanpassingen, verwijzen we jullie naar deze pagina van VTG. Nu richten we onze aandacht op de dragraces in deze video, waarin te zien is hoe deze brute Lada Niva het opneemt tegen een getunede Audi RS4 & RS6.

Ook al zijn de Audi’s getuned, tegen een 1.500 pk custom build dragmonster valt niets te beginnen. 9.329 seconden op de kwart mijl.

Video: 1.500 pk Lada Niva vs Audi RS3 & RS6

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestelbus haalt in via vluchtstrook op de A27

Bestelbus haalt in via vluchtstrook op de A27

Mercedes-AMG GT 63 S herovert Nürburgring record

Mercedes-AMG GT 63 S herovert Nürburgring record