in

1.800 pk Lamborghini Huracán trek bizarre wheelie

De snelste Lamborghini Huracán’s ter wereld worden gebouwd door Underground Racing, waarbij de krachtigste exemplaren over meer dan 2.500 pk beschikken en 400+ km/h halen op de have mijl.

Deze Huracán is gebouwd door concurrent AMS Performance, de tuner die als eerste ter wereld een 6 second GT-R had. Samen met eigenaar Jordan hebben ze deze Lamborghini ontwikkeld voor kwart mijl races. In deze video van That Racing Channel zien we een interview met de eigenaar en horen we wat de setup is van de Huracán.

AMS Performance heeft de V10-motor voorzien van een twin turbo setup waardoor de vierwielaangedreven Lamborghini over 1.800 pk beschikt. Als alles goed gaat wordt de kwart mijl in ongeveer 7,5 seconden geklokt, bij 300 kilometer per uur.

Dat het niet altijd soepel verloopt zien we ook in deze video, als de voorwielen bij de start ruim één meter loskomen van de grond.

Video: 1.800 pk Lamborghini Huracán trek bizarre wheelie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Huracán Spyder is niet bang voor een beetje water

Lamborghini Huracán Spyder gaat bijna kopje onder

Porsche 911 GT3 gaat overal dwars op hillclimb

Porsche 911 GT3 Rally gaat overal dwars op hillclimb