in

Deze 1005 pk Audi Quattro SWB is een beest

Dit is de 1.005 pk sterke Audi Quattro van Jeffry Sol, jawel een Nederlander! Jeffry heeft ontelbaar veel uren aan dit project gesleuteld maar helaas staat de machtige Audi alweer een aantal jaar stil. De laatste actiebeelden die wij hebben kunnen vinden stammen uit 2013, tijdens de Prescott Hill Climb en tijdens de DHRA in Drachten.

Jeffry begon in 2005 met een Quattro Coupe als donor, veel onderdelen zijn vervolgens zelf met de hand gebouwd of CNC gefreesd door High Octane Speed Shop. De 2.2-liter vijf-in-lijn is voorzien van een hele waslijst aan upgrades, zie hier, en levert zoals gezegd 1.005 pk en 948 Nm koppel. Zoveel vermogen is een ware aanslag voor de koppeling, versnellingsbak en het differentieel en dat is volgens mijn speurwerk ook de reden dat de auto op dit moment niet rijdt.

Laten we hopen dat Jeffry snel de tijd vindt om deze beestachtige Audi Quattro SWB weer aan de praat te krijgen, hij is te gaaf om stof te laten verzamelen in een garage.

Video: 1005 pk Audi Quattro SWB

Drachten dragraces

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jeep Grand Cherokee Hum Rider

Met deze Jeep Grand Cherokee heb je (bijna) geen last van files

Audi RS3 LMS TCR Test op Monza

2017 Audi RS3 LMS TCR Test op Monza