in

1012 pk Audi RS6 van Klasen Motors haalt 328 km/h

We hebben inmiddels een hoop snelle uitvoeringen gezien van de Audi RS6, maar dit exemplaar van Klasen Motors is de snelste en krachtigste. De Duitse tuner vond dat de 4.0-liter V8 TFSI- motor niet zijn ware potentieel kon laten zien en besloot iets meer te doen dan alleen de conventionele chiptuning en uitlaatsysteem voor de Audi RS6 C7-serie.

In plaats van de twee standaard twinscroll-turboladers heeft Klasen Motors gekozen voor één grote Garrett GTX42 Gen.2-turbo in combinatie met bijpassende en op maat ontwikkelde roestvrijstalen uitlaatspruitstukken. Deze spruitstukken zijn aanzienlijk meer gestroomlijnd en hebben een 50% grotere dwarsdoorsnede. De oorspronkelijke inlaat is gewijzigd in 1 x 100 mm doorsnede. Daarnaast is de kleppentrein van de motor aangepast, evenals grotere brandstofpompen en een extra lagedruk-brandstofpomp geïnstalleerd.

Om de temperatuur van de luchttoevoer te verlagen, is er water/methanol-injectie gemonteerd. Na de hardwarewijzigingen vinden de software-aanpassing aan de motor en transmissie plaats, met als eindresultaat 1012 pk en 1100 Nm koppel. Concreet betekent dit: 0-100 km/h in 2,8 s, 0-200 km/h in 7,8 s en 0-300 km/h in 19,5 seconden.

Video: 1012 pk Audi RS6 van Klasen Motors

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Formula Seven meet 950 pk op de rollenbank

Hennessey Exorcist

Zo transformeert Hennessey een Camaro ZL1 in een Exorcist