in

10,9-liter Twin Turbo HEMI V8 noteert 6.144 pk op Dyno

Rollenbanktesten zijn een geweldige manier om te bepalen hoeveel vermogen een auto heeft. In het zeldzame geval dat een auto te veel vermogen heeft voor een normale rollenbank, kan men gebruik maken van een zogenaamde ‘hub dyno’.

Bij een ‘hub dyno’ worden de wielen van het voertuig verwijderd en wordt de dyno met een speciaal ontworpen adapter aan de wielnaven bevestigd. Dit is niet alleen veiliger dan een normale rollenbank, er is geen risico op het breken van de spanbanden, maar het is ook nauwkeuriger omdat er geen wrijvingsverlies is.

In deze video zien we de dragster van Mike Moran gekoppeld aan een ‘hub dyno’. De dragster, met een Chevrolet Chevelle body, heeft een 10,9-liter HEMI V8-motor met 16 injectoren en twee 106mm Precision Turbochargers. Deze setup is volgens de test goed voor maar liefst 6.144 pk en 5423 Nm koppel bij 8.000 toeren per minuut.

Volgens onderstaande video is deze dragster het krachtigste voertuig dat ooit op een hub dyno is getest.

Video: 10,9-liter Twin Turbo HEMI V8 noteert 6.144 pk op Dyno

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

EV dragrace

EV Dragrace; van Audi tot Kia!

Drivetribe

Richard Hammond geeft update over de DriveTribe Garage