in

12 uur van Sebring in de ogen van Porsche

In deze video van Porsche vertelt Patrick Long wat de 12 uur van Sebring zo’n bijzonder evenement maakt. De 12 uur van Sebring is de eerste endurance race van de American Le Mans Series, net als de 24 uur van Daytona de eerste endurance race van het jaar is in het Grand-Am kampioenschap. Beide series worden volgend jaar samengevoegd tot één kampioenschap en dat betekent dat er twee legendarische endurance races plaatsvinden binnen één kampioenschap.

Ieder jaar in maart vindt de 12 uur van Sebring plaats op de Sebring International Raceway. Een deel van de baan in onderdeel van een oud militair vliegveld, hobbelige betonplaten vormen een deel van het circuit en testen de coureurs en auto’s tot het uitersten. Niet voor niets bereiden alle grote teams zich hier voor op de 24 uur van Le Mans, als je de hobbelige baan en de hitte van Florida weet te overleven dan is de kans groot dat het goed zit tijdens de 24 uur van Le Mans.

Van grote fabrikanten als Audi, Porsche, Peugeot en Ford tot aan de kleinere teams als Pescarolo, Risi Competizione en Oreca Matmut. Ze zijn er allemaal geweest en ze weten allemaal wat er voor nodig is om de 12 uur van Sebring te verslaan. Porsche weet als geen ander hoe het is om de 12 uur van Sebring te winnen, Porsche heeft 18 overall overwinningen, 66 klassement zeges en het ronderecord al dertig jaar in handen met een Porsche 962 met Derek Bell achter het stuur.

Video: 12 uur van Sebring door Porsche

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren MP4-12C Spider vs Snowboarder Chanelle Sladics

McLaren MP4-12C Spider vs Snowboarder Chanelle Sladics

Chris Harris Test Mercedes SLS AMG Black Series

Chris Harris Test Mercedes SLS AMG Black Series